Οι Split Image δημιουργήθηκαν στην Κέρκυρα το 1981 . Η πρώτη τους σύνθεση αποτελούνταν απο τους : Γιώργο Σκορδίλη (κιθάρα , φωνή), Αλέκο Μεσημέρη (τύμπανα), Κώστα Βερονίκη ( μπάσσο). Το 1983 μετακόμισαν στην Αθήνα .

To 1984 μετά απο διάφορες αλλαγές στην σύνθεσή τους καταλήγουν στην ακόλουθη: Γιώργος Σκορδίλης (κιθάρα , φωνή), Γιάννης Χαραλαμπίδης (πλήκτρα , πρώην Ανυπόφοροι), Στάθης Παπανδρέου (τύμπανα, πρώην Αδιέξοδο),  Λάμπρος Γατσώρης (μπάσσο). Το σχήμα έκανε αισθητή την παρουσία του κάνοντας πάρα πολλές εμφανίσεις και ψάχνοντας για κάποια δισκογραφική για να προωθήσει την δουλειά του.

Οι Split Image σταμάτησαν να παίζουν live στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Κατα τις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Γιώργος και ο Γιάννης συνέχισαν να γράφουν μουσική, να ηχογραφούν και να παίζουν σε διάφορα parties το παλιό υλικό χρησιμοποιώντας sequencers, προσθέτοντας αρκετά εγχορδα και πνευστά όργανα , προσθέτοντας ετσι στην dark ατμόσφαιρα των κομματιών.

Ακολούθησε μία περίοδος αδράνειας μέχρι το 2007 οπου και οι δύο αποφάσισαν να επαναδραστηριοποιηθούν και να δουλέψουν πανω σε παλιό και νέο υλικό.

Αυτή τη φορά αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν sequencers και με την επάνοδο του Στάθη Παπανδρέου (τύμπανα) και την προσθήκη της Εριάννας Τζανέλλη (μπάσσο) αρχισαν να κάνουν πρόβες αποζητώντας ενα πιό ζωντανό και 'αναλογικό' ήχο. Το να παίζεις ξανά κομμάτια που εχουν να παιχτούν ζωντανά μία 20ετία δεν είναι εύκολο, σίγουρα όμως είναι πολύ ωραίο και σε ταξιδεύει στην μαγεία της εποχής που τα γέννησε.

Μετά τα θετικά σχόλια που απέσπασαν οι εμφανίσεις που ξεκίνησαν απο το φεστιβάλ Playhouse Gotique N3, συνέχισαν νέες ενφανίσεις με νέα κομμάτια καθώς και ηχογραφήσεις.

Αρχές του 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους αλμπουμ με τίτλο "exposure".
Τον Μάϊο του 2015 κυκλοφόρησαν ενα 7’’ single με δύο ολοκαίνουργια κομμάτια (Time is not my friend ~ A muse).

Copyright Split Image © 2016. All Rights Reserved.